Tätä on odotettu! Minä ainakin - ja toivottavasti joku muukin. Ensi keväänä saan vihdoin opastaa joukon matkalaisia ensimmäiselle Hidasta matkaa™ - konseptini matkalle Kreikkaan. Maahan, jota rakastan niin tulisesti, että epäilen, että sieluni tipautettiin vahingossa tänne pohjoiseen, kun sen oli tarkoitus päätyä tuonne tarujen, hohtavan meren ja oliivipuiden maahan.

Tuo maa, jossa meri on kristallinkirkas, jossa oliivilehtojen poukamissa voi yhä kuulla vuohenkellon kilkattavan...

Tällä matkalla saan kertoa rakkaudestani ja Kreikan merkityksestä elämästäni. Siitä, miksi se ei ole vain maa, jossa aurinko paistaa ja lämpö hellii. Kreikalla on elämässäni paljon syvempi merkitys.

Entä jos sinua ei kiinnosta jaaritteluni Kreikasta? Kannattaa silti hypätä matkaan mukaan! Luvassa on nimittäin sellaista Kreikkaa, mistä et ehkä osannut haaveillakaan (äläkä huolestu, en minä niin paljoa jaarittele...). Peloponnesoksen eteläisessä osassa eletään rauhallisessa rytmissä. Kaukana on Kreikan saarten maisemat ja Ateenan vilkas elämä. Mani kulkee yhä omia ratojaan. Vaellamme sen kauniissa luonnossa omatoimisesti ja mahtavan kreikkalaisen oppaan johdolla. Hänellä on tiivis suhde Manin luontoon, joka on ehdottomasti kauneimmillaan huhtikuussa.

Huhtikuussa Taygetos-vuoren rinteet puhkeavat kukkaan ja ylväs vuori näyttää kauneimmat kasvonsa...Vuoren ja meren välissä uinuu maailman kaunein kylä.

Tutustumme myös Manin historiaan ja elämäntapaan. Vierailemme paikallisissa ravintoloissa ja kolmessa eri kylässä. Takaan, että yllätyt maisemista! Tämä ei ole sitä tuttua sinivalkoista Kreikkaa - mutta vähintäänkin, ellei jopa vieläkin kauniimpaa.

Ehdit toki nauttia Stoupan mielettömistä rannoistakin, ei hätää. Meri voi toki olla vielä näin keväällä hieman viileä, vaikka aurinko jo porottaakin. Kun on aikaa, kannattaa vierailla Stoupan omassa kaupassa, joka on mielestäni maailman paras kauppa. Se on juuri sopivan kokoinen, myynnissä on kaikkea, mitä ihminen voi kaivata, eikä mitään liikaa. Sieltä saa paikallisia tuotteita, ihania kasviksia ja hedelmiä ja vielä kotiin vietäväksi oreganoa, vuoristoteetä, oliiviöljyä - mikä sitten ikinä sinua muistuttaakaan parhaiten Kreikasta. Kaikki ympäristöystävällisiä lähituotteita.

Iltaisin voit istahtaa lähikuppilaan, edessäsi lasillinen valkoviiniä ja ihmetellä edessäsi aukeavaa merta, joka aivan kuin vyöryy sisälle kauppoihin ja rantakahviloihin asti.

Tällä matkalle teemme myös hyvää. Matkakonseptini pyrkii muuttamaan matkailua pienin askelin, joten vierailemme Clean Mani-järjestön luona jättämässä pienen lahjoituksen heille tukeaksemme luonnonsuojelutyötä paikkakunnalla. Stoupaa, kuten muitakin Kreikan ihania kohteita kuormittaa turistikaudella matkailijoiden jätteet. Kun kunnollista jätehuoltoa ei ole, on kova työ pitää jätteet pois merestä. Me kaikki kuitenkin haluamme pitää Välimeren rantoineen puhtaina ja kauniina, eikös?

Syksyisin näillä rannoilla kuoriutuvat pienet kilpikonnanpoikaset ja aloittavat urhean matkansa kohti merta.

Hidasta matkaa ja hyppää mukaan kokemaan toisenlaista Kreikkaa, toisenlaisella tavalla. Tämän viikon aikana pääset pinnan alle Manin ihmeelliseen elämään.

Täältä voit lukea lisää Hidasta matkaa-konseptini matkoista ja täältä taas ilmoittautua mukaan! Olisi niin ihana nähdä sinut mukana matkalla nauttimassa Kreikan kauneimmista maisemista. Tervetuloa1

Anna Kreikan luonnon tulla lähelle!