Yöllä en tahdo saada unta. Minua jännittää. Jännitän sekä sitä, miten vanha majakka-rouva ottaa meidät vastaan, mutta myös ystävieni näkemistä. He ovat minun rakkaani, minun perheeni. Yhteisten retkien hetket ovat korvaamattomia elämässäni.

Aamulla ihastelen heitä kaikkia rakkaudella. Minun laumani, jonka olen saanut koottua ympärilleni. Minä onnekas. Venematkan jälkeen astelemme majakkasaarelle ja siellä vanha majakka-rouva meitä jo odottaa, katsellen suopeasti. Se ottaa meidät lempeästi suojaamme, tarjoten taianomaisia hetkiä. Uintiretkiä laguuneissa, leväsotaa ja kummitusjuttuja. Saunan lämpöä, lukemattomia halauksia. Sanattomia katseita, joita vaihdetaan rakkaiden kesken ja jotka kertovat kaiken. Aamujoogaa ja ensimmäinen oma meditaatiohetkeni. Auringonpalvomista, historiaa ja menneitä ihmiskohtaloita. Ja niitä nykyisiäkin - henkilökunnan joukosta löytyy ihana Peppi, jonka isovanhemmat vastaavat majakan toiminnasta. Peppi on kasvanut majakan kanssa. Voi häntä onnekasta.

Tälläisinä hetkinä ja päivinä elämä laajenee. Sydämeni on pakahtua ilosta, jonka saan jakaa kaikkien rakkaitteni kanssa. Olen yhä elossa, olen taas terve, saan elää unelmiani todeksi. Saan jakaa unelmiani teidän kanssanne. Voi meitä onnekkaita.

Paras tapa kunnioittaa vanhaa majakka-rouvaa, on yöpyä sen syleilyssä. Tutustua sen laguuneihin. Katsella luodinreikiä ja muistella kaikkia niitä, jotka joskus olivat. Kulkea sen portaissa ja tuntea ilmassa metallinen tuoksu vanhoilta ajoilta. Tervehtiä etäältä hautovia haahkoja. Nauttia ihanista ruuista ja kiivetä ylös torniin, mistä majakan maisemat aukeavat. Ja öisin siellä yhä vilkkuu valo, lähettää viestejään niille, jotka kulkevat merellä, vapaina. Voi heitä onnekkaita.

Aamulla keräännymme kallioille joogaan ja meditaatiohetkelle. Ilman näitä hetkiä en olisi toipunut, en olisi täällä nyt. Tuntuu arvokkaalta saada jakaa omia voimalähteitään muille - ja ihanalta, että kaikki näyttävät suhtautuvan hetkeen yhtä vakavasti. Meditaation päätteeksi tuntuu oikealta kiittää kaikkia, jotka ovat täällä, yhdessä matkalla. Sillä se ei ole koskaan itsestäänselvää. Sitten on aika syöksyä taas laguuneihin, uida merileväviidakossa, rakkolevien muodostamia polkuja pitkin. Nauraa ja vaihtaa aamuhalauksia. Juoda vielä hieman viiniä.

Jokainen kokee hetket omalla tavallaan. Mutta uskon, että tämän onnen jaoimme yhdessä. Majakka-rouva jäi katselemaan jälkeemme lähtiessämme. Vain se näki ne haikeat kyyneleet, joita vuodatin. Vain se kuuli naurumme, joka raikui pitkin päivää ja yötä. Se on nähnyt paljon, hukkaan heitettyjä elämiä, onnea, naurua ja uuden syntymää. Se näki meidät, jakamassa onnenhetkiä yhdessä. Voi sitä onnekasta.

Bengtskärillä kannattaa viettää vähintään yksi yö. Suosittelen ehdottomasti varaamaan koko majakan omalle kaveriporukalle, jolloin saari saunoineen on vapaasti omassa käytössä.