Matkaunelmat ovat täyttäneet mieleni – työunelmien lisäksi – viime aikoina.

Olin jo aikeissa kirjoittaa toisenlaisen jutun tämän vuoden matkaunelmista, kunnes Maailman äärellä -blogin ihana Heidi laittoi minulle tämän haasteen. Haasteen on laittanut liikkeelle Kohteena Maailma -blogin Rami.

Oikeastaan tästä tulikin oikein hyvä näin: sain esimerkiksi kaikki tuoreimmat matkaunelmani ympättyä tähän yhteen juttuun, sekä lempimaani Kreikan ja Venäjän.

REISSU-UNELMIEN KATEGORIAT OVAT PAIKKA, TAPAHTUMA, KOTIMAAN KOHDE, KAUPUNKI, MAA, SAARI, EXTREME, MAJOITUSMUOTO, LUONTOKOHDE SEKÄ RUOKA & JUOMA.

1. PAIKKA: PELOPONNESOS, KREIKKA

Paikkani on tottakai Peloponnesos, Kreikka. Asuin siellä loppuvuoden 2018 ja tiedän nyt, mitä paikkaa aina kaipaan. Ikävä takaisin tuntuu välillä fyysisenä kipuna. Toivon, että saan elämäni järjestettyä niin, että voin viettää joka vuosi aikaa Peloponnesoksella – mieluiten pari kuukautta. Tuo osa Kreikkaa elää yhä enimmäkseen menneessä ajassa. Rauhallinen, ihmeellisen luonnonkaunis paratiisi.

2. TAPAHTUMA: TOMORROWLAND

kuva: ktphotography/Pixabay

En enää niin kovasti välitä tapahtumista, sillä ihmisjoukot ja meteli eivät sovi minulle. Mutta on yksi tapahtuma, joka on jäänyt mielenpohjalle kaihertamaan… Entisenä tanssilattioiden valtaajana ehdin kiertää aikoinaan kaikki mahdolliset Suomen konemusiikkibileet. Samaan aikaan syntyi unelma Tomorrowlandista, sillä siellä bileet ovat parhaimmillaan. Erään kerran olimme jo hyvin lähellä bileitä, sillä lentoliput oli ostettu – mutta emme onnistuneet lopulta saamaan lippuja Tomorrowlandiin. Nykyään tiedän, miten sekin onnistuisi ja joka vuosi jossain kohti se ajatus nousee mieleen: niinkö sitä kaivaisi vielä pienimmän mahdollisen hameensa kaapista ja lähtisi tanssimaan koko yöksi!

3. KOTIMAAN KOHDE: YÖ BENGTSKÄRIN MAJAKALLA

kuva: Arto Kojo/Pixabay

Käynti Bengtskärillä vuosia sitten herätti unelman siitä, että saisi tuon majakan yhdeksi yöksi kokonaan omakseen. Vain ystävät ja meri ympärillä – ja tänä kesänä siitä tulee totta. Lue lisää kesäkuun jälkeen!

4. KAUPUNKI: VLADIVOSTOK

kuva: DVFU/Pixabay

Kierrettyäni aikoinani lukemattoman määrän Euroopan kaupunkeja, mittani alkoi täyttyä. Viihdyn nykyisin parhaiten luonnon äärellä ja kaupungit saattavat olla hyvinkin stressaavia kokemuksia. Mutta on yksi kaupunki, joka on minulle kuin kaikkien unelmieni symboli: Vladivostok. Minulle juuri tämä kaupunki on kuin maailman reunalla, sinne tämä planeetta loppuu. (Juu, luulen yhä, että maapallo on lituska pannukakku) Tapasin kerran Kazakstanissa miehen, joka oli kotoisin Vladivostokista ja riemastuin hirveästi – hän taas katsoi minua oudoksuen, kun hihkuin, että ajatella, olet Vladivostokista!

Odotan sitä päivää, kun olen köröttänyt halki koko Venäjän maan ja laskeudun maan kamaralle Vladivostokissa. En tiedä, välitänkö varsinaisesti itse kaupungista niin (vaikka onhan se kiinnostavaa, että se on avattu ulkomaalaisille kävijöille vasta vuonna 1992), mutta tiedän, että siellä kohtaan itseni ja kaikki menneet unelmani, jotka olen saanut todeksi. Vladivostok, kai pian nähdään?

5. MAA: UUSI-SEELANTI

kuva: Holger Detje/Pixabay

On kolme maata, joista olen haaveillut helkkarin kauan: Intia, Afrikka ja Uusi-Seelanti. Intiaan olen jo kerran päässyt, Afrikka odottaa vuoroaan - ja nyt on Uuden-Seelannin aika! Matkani sinne alkaa siis tämän vuoden lokakuussa. Matkasuunnitelman teko on ollut hankalaa, koska paikkoja, jotka haluaisin nähdä, on valtavasti. Lisäksi haluaisin viettää muutaman viikon vapaaehtoistöissä hevostilalla.

Vain yksi asia maassa arveluttaa: onko turismi päästetty vähän liian pitkälle?

6. SAARI: VANUATU

kuva: Sasin Tipchai/Pixabay (kuvassa on kylläkin Karibia, Vanuatusta ei löydy kuvia)

Unelmien saaria on toki muitakin, mutta tämä välkkyy kirkkaimpana nyt mielessä, koska Uuden-Seelannin jälkeen saan matkaseuraa ja suuntaamme Vanuatulle. Nuo saaret taitavat elää omassa kuplassaan ja hyvä niin. Odotan näkeväni ja kokevani aitoa kulttuuria, sekä savuavan tulivuoren. Ja kerran elämässäni kunnon paratiisirannat.

7. EXTREME: JUNAMATKA SIPERIAAN

kuva: Jacqueline Macou/Pixabay

En ole millään tavalla kiinnostunut normaaleista extreme-lajeista, joten nimesin junamatkan Siperiaan extremeksi. Voihan se jollekin sitä olla – minulle se on itsestäänselvä matkakohde. Venäjää puhuva, maata tunteva ja junamatkailua rakastava ihminen lähtee tottakai tänne! Toivottavasti jo lähivuosina.

8. MAJOITUSMUOTO: BUNGALOW, LASI-IGLU JA LUKSUSTELTTA

kuva: Julius Silver/Pixabay

Olen yöpynyt tuulimyllyssä ja puumajassa. Seuraavaksi haaveilen sitten lasi-iglusta Lapissa, bungalowista vaikkapa Tyynellä merellä ja luksusteltassa – jossain. En ole päättänyt vielä missä.

9. LUONTOKOHDE: SAVANNIT, AFRIKKA

kuva: Howars Wilks/Pixabay

Tiikerin kohtaaminen Intiassa on ollut elämäni ihmeellisempiä tapahtumia. Sen jälkeen ryhdyin tottakai myös WWF:n tiikerikummiksi. Afrikan eläimistäkin olen haaveillut jo vuosia. Mutta koska taas kerran haluan viipyä matkalla useamman kuukauden ja osallistua myös vapaaehtoistyöhön, en vielä tiedä, koska lähden. Sen tiedän, että se päivä kyllä koittaa.

10. RUOKA&JUOMA

Tämä oli ainoa vaikea kohta, muut olivat jo mielessäni odottamassa vuoroaan. Olen ollut hulluna kreikkalaiseen ruokaan, mutta aikani Peloponnesoksella osoitti, että ruuan laatu on laskenut hirveästi. Sitä suuremmalla ilolla söin Istanbulissa – en ole koskaan saanut niin hyvää ruokaa kuin siellä sai, ihan missä vain. Mutta useimmiten haaveilen vain sushista Tampereella. Tai ruisleivästä ja juustosta.

Valittakoon tämän kohdan kohteeksi oikeasti eräs rakas mökki Längelmäellä, jonka grillissä tehty wokki voittaa mennen tullen monet muut ruuat!

EKSTRA-HAAVE: VALAMON LUOSTARI VENÄJÄLLÄ

kuva: falco/Pixabay (kuvassa Rostov, sillä Valamosta ei löytynyt kuvia)

Aina täytyy olla jokin bonuskohtakin, joten minulla se on ehdottomasti Valamon luostari Venäjällä. Lähes joka nurkka Venäjästä kiinnostaa minua, ja Valamosta olen haaveillut vuosia. Kyseessä on risteily, joka käy myös Kizhissä ja poikkeaa pikkukylissä. Odotan jännittyneenä tätä suloisen kuuloista matkaa, joka on edessä kesäkuussa!

HAASTAN MUKAAN SEURAAVAT BLOGIT:

Muuttolintu

Present is perfect

Kaukaa haettua

Matkakuume

Sateenmuruja

Kerro siis omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin Kymmenen reissu-unelmaa -postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggaajaa kertomaan reissu-unelmistaan.