Reilut kaksi vuotta sitten palasin Intiasta Suomeen ja tuntuu, ettei mikään ole ollut enää ennallaan elämässäni sen jälkeen. Kaikki on myllerretty, mielessä ja elämässä ja työ on vielä vähän keskenkin.

Johtuuko kaikki sitten vain Intiasta? Ei varmastikaan, mutta epäilen, että ilman Intiaa en olisi hypännyt näihin kaikkiin muutoksiin. Tämä aika ei ole ollut kevyttä ja olen muuttunut pala palalta, ydintäni myöten. Tai tullut enemmän omaksi itsekseni.

Tässä, kaiken muun ohella, syntyi myös runoja Intialle. Kiitokseksi siitä kaikesta, mitä Intia toi elämääni. Ja toisaalta – miten kukaan voisi olla kirjoittamatta Intialle? Onhan se maa, jota ei voi vain sivuuttaa. Paitsi, jos päättää vihata Intiaa, silloin sen haluaa sivuuttaa mitä pikimmiten.

Tämä on toinen runokirjani, ja tällä erää viimeinen. Edellinen, Sinivalkoinen maailmani, oli omistettu Kreikalla ja Suomelle. Tämä, Intian taivaan alla, on yksinomaan Intian. Toki tiedän, että Venäjäkin ansaitsisi omansa, joten ehkä vielä pyörrän päätökseni siitä, että runokirjani olisivat tässä.

Kirjoja saa ostaa kirjakaupasta, suoraan kustantajalta, mutta myös minulta. Molemmat kirjani saa hintaan 28,50 e + postikulut ja jos haluat vain toisen, hinta on 15 e + postikulut. Nämä hinnat ovat voimassa vain suoraan minulta ostettuna. Laitahan viesti ja laitetaan kirja(t) tulemaan – loput talvipäivät sujuvat paremmin Intian ja Kreikan parissa!