Kemiönsaaren syövereissä on toinenkin kätketty salaisuus maailman kauneimman saunan lisäksi. Puumajoja suoraan lapsuuden saduista.

Yövyimme yhdessä näistä puumajoista juuri ennen lähtöämme Aasiaan ja kohti Our Jungle-puumajaamme . Vastedes tartun tilaisuuteen aina, kun sellainen tulee vastaan. On hurmaavaa nukkua keskellä luontoa ja olla osa sitä - vieläpä harvinaisen mukavasti. Metsäkylän puumajoissa oli salaperäistä suomalaisen metsän tunnelmaa. Ihastelimme paikkoja alkuillasta, ennen saunaan menoa ja illan pimeydessä - tai paremminkin sysipimeydessä - palasimme Storfinnhovan tilalta majoillemme ja könysimme ylös puumajan syliin uinumaan.

Ympäristö oli siitäkin jännittävä, että syyskuussa alueella on todellakin pilkkopimeää. Valoja ei ole missään. Majojen luona on hauskat öljylyhdyt, mutta ilmeisesti niiden sytyttäminen oli unohtunut, ja olin salaa tyytyväinen. Käsikopelolla kuljimme puiden välissä ja jännitimme, miten käy portaissa kapuamainen mustan yön syleilyssä. Kyllähän se onnistui.

Puumajassa oli kaikinpuolin mukava nukkua hyvässä vuoteessa. Aamulla heräsin ja avasin oven. Linnut sirkuttivat, maailma lauloi. Vedin syvään metsän tuoksua ja ajattelin, miten ihana maailma onkaan. Satuja on yhä olemassa.

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kirjoitan vähintään yhden tarinan kotimaan ihmeistä joka kuukausi. Katso tästä edellinen tarina.

Russian

По-русский: Финская тайна, дома на дереве прямо с детства, из сказки.