Kirjoitinkin jo matkaltamme tuoreeltaan pikaiset terveiset Our Jungle Housesta. Mutta nyt on aika sukeltaa syvemmälle puumajan syöveriin!

En ole ainoa puumajoihin ihastunut, myös Urbaani viidakkoseikkailijatar Laura kirjoitti ihastuksestaan näihin yöpaikkoihin Intiasta. Meidän puumajamme sijaitsi keskellä Thaimaan viidakkoa. Olin jo matkallamme saanut ensikosketuksen viidakkoon Malesiassa, ja nyt oli tullut aika sukeltaa sen thaimaalaiseen versioon. Yhtä hurmaavia paikkoja molemmat!

Viidakko on paikka, jota ei voi kuvitella. Siellä on tottakai kuumaa ja kosteaa, mutta ihmeellisintä on kaikki uppo-oudot kasvit ja puut, sekä ääni. Koko maailma tuntuu tulvivan eriskummallisia ääniä, kiljahduksia, ulvahteluja, sirkutusta, räkätystä. Hämärän tullen jokin pieni sirkka sai aikaan korvia vihlovan metakan. Mutta siihenkin tottui. Sielu lepäsi jopa melun keskellä - johtuukohan se siitä hullaannuttavasta, kaiken alleen peittävästä vihreydestä?

Mango-niminen majamme oli kotinamme kolmen yön ajan. Teimme sieltä myös retken Ratchapraphat-järvelle. Muun ajan seikkailimme lähiviidakkomme mutkittelevilla poluilla. Minä istuin parvekkeellamme ja odottelin apinoita. Ensimmäisen näin jo talomme sisältä, kun kuvasin maisemia ikkunan läpi pihalle. Ja yhtäkkiä huomasin, että kuvassa on apina! Eräänä aamuna apinat tulivat taas kylään. Ne juoksivat pitkin poikin kattoamme ja heittelivät toisiaan jonkin minulle tuntemattoman puun siemenillä. Leikki päättyi siihen, kun he talomme avonaisessa, verkolla peitetyssä kulmassa tuijottivat minua ja minä tuijotin takaisin. Kuka olikaan tällä kertaa häkissä näytillä?

Our Jungle House:lla oli tarjolla lukemattomia kiinnostavia retkiä, mutta valitettavasti emme ehtineet osallistumaan kuin yhdelle. Toisaalta kotimme oli niin ihana, ettei sieltä oikein malttanut poistua. Ympäristö on ainutlaatuinen, eikä sovi unohtaa, että majapaikassa otetaan huomioon myös ympäristöasiat. Jätteitä kierrätetään ja juomavettä tarjotaan pullojen täytteeksi. Ja ne ruuat, niistä haaveilen vieläkin! Vai miltä kuulostaa sitruunaruohotee, sitruunaruohosta ja limestä tehty drinkki, pannukakut mustikkakastikkeella, kanasalaatti oliiviöljyllä ja balsamicolla, tumma riisi...Talomme oli rakennettu paikallisesta nopeasti kasvavasta puusta ja sen rakentaminen, sekä ylläpito työllisti paikallisia ihmisiä. Matkailua parhaimmillaan!

Kaunis puumajamme oli yksi matkamme suloisimmista majapaikoista. Se ei ollut ensimmäinen puumaja, missä olen yöpynyt, eikä taatusti jää viimeiseksi.

Russian

По-русский: В Таиланде я провела вторую ночь своей жизни на дереве. Мы были окружены порочными джунглями, внутри мы могли наслаждаться красотой деревянного дома. На террасе я могла наблюдать за обезьянами. Добро пожаловать в наш дом в джунглях - Our Jungle House!