Taageperan idyllisissä maisemissa kuljeskellessa jäin taas kerran miettimään, mikä minua tosissaan sitoo Suomeen ja Tampereelle? Enkö voisi, vaikka tilapäisesti, jättää kaiken ja asua joissain tämänkaltaisissa täydellisissä maisemissa?

Jätin kuitenkin ajatuksen (vielä hetkeksi) hautumaan ja nautin Taageperan aurinkoisesta aamusta koko sydämestäni. Edellisenä iltana juhlimme rakkaiden ystävieni häitä näissä ainutlaatuisissa maisemissa. Nyt oli vielä hetki aikaa, ennen kuin bussi suuntaisi kohti Tallinnaa ja laivaterminaalia.

Taagepera sijaitsee aivan eteläisessä Virossa, hyvin lähellä Latviaa. Viron halki saa ajaa kolmisen tuntia, ennen kuin pääsee perille. Vaikka lyhythän se aika on, ajo läpi koko maan. Taageperassa aika on pysähtynyt ja kylän elämä suloisen rauhallista. Pienen kylän liepeillä nousee kohti taivaita vanha kivilinna, Taageperan linna. Se oli meidän juhlapaikkamme.

Ennen muinoin linnassa juhlivat paroni ja paronitar. Linnan rakentaminen aloitettiin vuonna 1907 ja siitä tehtiin kertaheitolla moderni, sähkövalaistuksineen ja vesijohtoineen. Paronittarelle oli kuulemma pitkä violetti mekko, kippurakärkiset kengät ja lemmikkiapina. Ei ollut vaikea kuvitella, minkälaista elämää linnassa on vietetty. Juhlia, ystäviä, metsästystä ja vesipiippuja. Kaikki on säilynyt ennallaan, vain ihmiset vaihtuvat.

Vaihtuuko rakkauskin, vai pysyy? Ainakin yhtenä iltana rakkaus oli taas pysyvää. Sitähän me lähdimme juhlimaan.

Juhlahumun ohella kuljeskelimme linnan pihamaalla ja kiipesimme vanhaan torniin ihailemaan ympärillä levittäytyviä peltomaisemia. Puluparka oli tehnyt pesänsä torniin korituoliin ja pyöräyttänyt jo pari poikasta. Me tulimme häiritsemään pulujen rauhallista elämää. Linnan kummitukset eivät sen sijaan meistä häiriintyneet, sillä vaikka yövyimme paronittaren huoneessa, ei hän meitä tullut tervehtimään. Harmi sinänsä. Olisin halunnut tutustua Taageperan valtijattareen. Kysyä häneltä häähumussa, mikä on rakkauden salaisuus, vai onko sitä ensinkään?

Russian

По-русский: Таагепера идиллической деревни и там я начала снова  мечтать об жизни за границей. Но, к сожалению, мы не пришли в Таагеперу за это, но, чтобы праздновать свадьбу друзей. Замок Таагеперы был отличным местом для празднования любви. В Таагеперу  возможно ездить через Эстонию, три часа из Таллинна. Там ждет прекрасную маленькую деревню и большой каменный замок.