Tuntuu siltä, kuin hallussani olisi salaisuus, joka olisi parempi pitää omanani, aivan kuin sen paljastaminen olisi muille tuhoisaa. Tokihan minä ymmärsin, että yksi maailman parhaista hotelleista on ihan omaa luokkaansa. Mutta en arvannut, että täällä olo on jatkuvia yllätyksiä täynnä - vaikka toisaalta, mitä muuta Intialta voisi odottaa?

Taj Lake Palacen piti olla lohdutus, jos kaikki olisi Intiassa kamalaa. Mutta siitä tulikin yllättävän, elämääni mullistavan matkan täydellinen loppuviimeistely. Varoitan, älä lue pidemmälle, jos aiot joskus tulla tänne! Et kai halua yllätysten menevän pilalle?

Jokainen hetki hotellissa oli yksinkertaisesti täydellinen. Heti alkuunsa saimme paremman huoneen, kuin mitä olimme varanneet, koska portinvartija City Palacella ei päästänyt meitä heti alueelle. Asia ei tietenkään haitannut meitä pätkän vertaa, kuten ei parempi huonekaan. Palatsi oli paljon isompi kuin luulin, eikä sinne pääse edes käymään ilman huonevarausta. Saavuin hotelliin sari ylläni, sillä mielestäni viiden tähden hotellissa on kohteliasta pukeutua hyvin. Paikka ei myöskään ole ihan mikä tahansa hotelli, vaan palatsi, jolla on historia, ja halusin kunnioittaa sitä. Muut turistit kyllä lompsivat t-paidoissa ja farkuissa, että ilmeisesti sekin kävi päinsä. Sarini kyllä huomattiin, yksi jos toinenkin henkilökunnasta kiitteli sen kauneutta vielä senkin jälkeen, kun olin vaihtanut toisiin vaatteisiin.

Ajattelin, että hotelli on niin kallis, että meistä nyhdetään irti jokainen penni, eikä mitään saa ilmaiseksi. Salakuljetimme sinne jopa pullon viiniä hätäpäissämme! Mutta taas sain yllättyä...Aluksi vain kuljimme pitkin palatsia ihaillen sen kauneutta. Kun palasimme huoneeseemme, meitä odotti mietelause tarjottimella, tohvelit sängyn vieressä - ja kylpyammeemme oli täytetty kuumalla vedellä, tuoksuvalla öljyllä ja ruusunterälehdillä. Illemmalla meille oli tuotu vielä yösnapsit viskiä, lisää hedelmiä ja pienet jälkiruuat. Sietämättömän ihanaa. Jokainen yksityiskohta oli mietitty viimeisen päälle.

Lopullisesti puhkesin ilonkyyneliin ravintolassa. Emme tilanneet jälkiruokaa, mutta henkilökunta päätti kuitenkin ilahduttaa meitä ilmaisella jälkiruualla. Kun ihmettelin, mistä he tiesivät, että olen haaveillut koko Intian matkan ajan tummasta suklaasta, he kertoivat valmistavansa sitä itse. Sain vielä mukaani pikku lautasella käsintehtyjä konvehteja tummaa suklaata. Taj Lake Palace, olet ihanuuden ruumiillistuma.

Vietimme hotellissa kaksi vuorokautta ja poistuimme vain räätälille sovittamaan vaatteita välillä. Yksi yö olisi ollut aivan liian vähän, nyt pääsimme jo vähän kiinni palatsin tunnelmaan. Ruoka hotellissa on mielettömän hyvää ja monipuolista. Tutustuimme henkilökuntaan ja nautimme Intian auringosta rauhallisella uima-altaalla. Sieltä löytyy myös kaksi pikkuista, yksityistä poreammetta nautittavaksi. Hotellilla on myös ilmainen perinnekävely, tanssiesitys ja aamujooga. Osallistuimme tietenkin kaikkeen mahdolliseen, valitettavasti vain jooga jäi välistä, kun en tuntenut oloani vielä riittävän terveeksi. Perinnekävely ja tanssiesityskin yllättivät vieraan - kävelyn päätteeksi saimme nauttia ilmaista kuohuviiniä ravintolassa, missä kuninkaskin aikoinaan nautti ystäviensä seurassa. Tanssiesitystä vakoilin ensimmäisenä iltana, toisena olimme katsomassa sitä kokonaan. Ensimmäisenä iltana naiset tanssivat ruukut päänsä päällä, toisena miestanssija nosti ison, puisen pyörän päähänsä ja esiintyi sen kanssa.

Palatsilla on erittäin kiinnostava historia, joka teki siellä olon vielä arvokkaammaksi ja unohtumattomammaksi. Minulle tarinat ja historia ovat tärkeitä, ja on ihan eri asia olla paikassa, jossa menneisyyden muistot huokuvat joka hetki, kuin modernissa, vastatehdyssä hotellissa. Palatsi on rakennettu 1743- 1746 dynastian talvipalatsiksi. Samaisella perheellä on hallussaan myös Udaipurissa kukkulan laella oleva monsuunipalatsi, sekä City Palace. Meille uutena tietona tuli se, että City Palacessa asuva kuningas omistaa yhä myös Taj Lake Palacen, ja niinpä siihen käyttämistämme rahoista osa valuu kuninkaan elämän rahoittamiseen. Intian kuninkaiden valtahan sai väistyä Intian itsenäistyttyä, mutta osa kuninkaista sai pitää tittelinsä ja omaisuutensa. Udaipurin kuningas oli ilmeisen onnekas, mutta minun silmissäni myös aika suopea, sillä hänen ansiostaan sain viettää kaksi unenomaista päivää satupalatsissa.

Palatsilla näytti olevan monta eri olomuotoa. Päivällä se hohti häikäisevänvalkoisena, illalla utuisen vaaleanpunaisena auringon laskiessa. Hämärän tultua se muuttui lukuisien kynttilöiden valaisemaksi satupalatsiksi. Mikä on tämä maailma? Olimmeko jossain toisessa ajassa ja paikassa?

Greek

Στα ελληνικά: Η Ινδία είναι γεμάτη εκπλήξεις - και ήταν επίσης το παλάτι. ο ξενοδοχείο είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και, μάλιστα, αξίζει τη φήμη της.

Russian

По-русский: Индия полна сюрпризов - так был также этот дворец. Один из лучших отелей в мире, на самом деле стоит его репутация.