Hyvä on. Siitä lähtien, kun kävin ensi kertaa Hangossa, olen varannut sydämeni vain sille, mutta nyt minun on raivattava sinne tilaa myös Örön saarelle.

Saari avattiin viime vuonna kaikelle kansalle ja päädyimme sinne hieman vahingossa, kun selailin, mitä nähtävää Kemiönsaarella olisi. Örö on oma saarensa, mutta koska veneretki merellä kuulostaa aina hyvältä, varasin lautalle liput. Reilu tunti merellä ja olimme perillä pikku paratiisissa, joka pääsi oitis harvinaiselle "tänne on palattava"-listalleni.

Öröllä on kiinnostava historia puolustustukikohtana, mutta siellä on muutakin kuin tykkejä, kasarmeja ja juoksuhautoja.Minulle se oli ennenkaikkea luonnonystävän paratiisi ja Itämerta rakastavan unelmakohde. Olen ihaillut Itämerta muun muassa Hangossa, Bengtskärin majakalla ja Gotlannissa, mutta kauneimmillaan se näyttäytyi minulle Örössä. Merellinen maisema oli sydäntä särkevän kaunis ja sai minut itkemään liikutuksesta.

Meidän oli tarkoitus kulkea läpi saaren eteläinen reitti, ajattelimme, että viisi tuntia on riittävästi aikaa noin viiden kilometrin kierrokseen. Mutta saaren ihailu ja eväshetket veivät oman aikansa, ja jouduimme hieman lyhentämään taipalettamme. Pohjoinen reitti jäi kokonaan odottamaan ensi kertaa. Saarella on onneksi myös paikkoja, joihin ei saa mennä kuljeskelemaan, joten siellä on luontoa, jota ei ihan joka paikassa näe. Öröstä löytyi myös kreikkalaista henkeä: leveät polut mäntymetsiköissä polttavan auringon alla, sekä mäntyjen tuoksu muistuttivat minua Kreikasta. Niityt täynnä kukkivia kanervia saivat minut hihkumaan ilosta, kuten myös rannoilla kasvavat ihmeelliset euroopanmerikaalit ja sieltä löytyvät simpukkakeot.

Örö oli ihmeellisen kaunis, ja päätin oitis palata joku kerta ja yöpyä saarella, nauttia sen kallioista ja Itämeren aavoista ulapoista. Löysin oman paratiisini.

Greek

Στα ελληνικά: Αυτη τιν νυση ειναι ενας κρυμμένος θησαυρός τις Φινλανδίας. Παρθένα φύση, άγρια θάλασσα, απίστευτη θέα.

Russian

По-русский: Этот остров является скрытое сокровище Финляндии. Неповрежденная природа, дикое море, невероятние пейзажи.